به گزارش خبرنگار مهر، نشست هماندیشی مدیران مسئول روزنامههای سراسری و مدیران عامل خبرگزاریهای کشور صبح امروز سهشنبه 16 فروردین، با حضورمحمد جعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد ، احسان قاضیزاده مدیرکل مطبوعات داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، پدارم پاکآیین مشاور اجرایی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و مدیران مسئول روزنامهها و مدیران عامل خبرگزاریها در مجتمع باغ زیبا برگزار شد.
حسن لاسجردی مدیرکل اخبار خارجی خبرگزاری مهر دراین نشست گفت: امیدوارم چنین برنامهها و نشستهایی بیشتر برگزار شود تا همکاران و مدیران عرصه رسانه، بیشتر همدیگر را ببینند و با هم تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد رویکرد بسیاری ازما در رسانه ها با نامگذاریهای سالانه توسط رهبر معظم انقلاب یا به عنوان یک راهبرد ویا یک حرکت تاکتیکی وتکنیکی نگاه می شود. نگاه رهبرانقلاب دقیق است وما به عنوان دیدهبانان و چشم ریزبین جامعه، لازم است نگاه دقیقتری در این فضا داشته باشیم و با توجه به نامگذاری سالهای اخیر و وجود اسناد بالا دستی در نظام همانند سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه بهتر است به این نامها به عنوان یک تاکتیک و راه وصول به هدف نگریسته شود.
اقتصاد ما دولتی است
وی افزود: به شعارهای سالانه باید مانند یک تکنیک نگاه کرد. به همین جهت نگاه رسانهای و نوع ورود به موضوعات باید دقیقتر باشد. در فضا و شرایط فعلی رسانهها و ارباب رسانهها همدیگر را به خوبی میشناسند و ملاحظه یکدیگر را میکنند. از سوی دیگر در راستای درک بهتر جهاد اقتصادی با وجود همه زحماتی که تا به حال کشیده شده، اقتصاد ما هنوز دولتی است و سایه دولت بر اقتصاد ما سنگینی میکند و در این فضا مسئولان و تصمیم گیران دولتی مسئولیت بیشتری دارند وتوده مردم در این میان همراهی کننده خواهند بود.
لاسجردی ادامه داد: . نکته دیگر در بحث فضای رسانه، بحث امکانات است که دولت با توجه به اصل 44 و مباحثی چون هدفمندی یارانهها، فعالیتهای خوبی را در این زمینه آغاز کرده است. با توجه به مسائل مطرح شده در این جلسه، اگر بتوانیم حوزه اقتصاد را از سایه سیاست جدا کنیم، کار بزرگی کردهایم.
علاوه بر نکات فوق ، یکی از موانع جهاد اقتصادی بروکراسی است که رفع این مانع بستگی به تصمیم، تصمیمگیران و افرادی دارد که به فعالیتهای اقتصادی جهت میدهند.
مدیرکل اخبارخارجی خبرگزاری مهر ادامه داد: نکته دیگر کشاکشی است که در نگاه بین مراکز قدرت و حاشیه دولت درباره رسانهها وجود دارد. این موضوع در لایههای مختلف دولت باید بررسی شود. به نظرم یک تفاوت میان نگاه آقای محمدزاده با برخی دیگر دولتمردان وجود دارد که به عنوان مثال آیا رسانه باید با دولت باشد یا خارج ازفضای ذهنی دولتمردان نیز می تواند فعالیت داشته باشد. به نظرم این موضوع باید مشخص شود تا موضوع رسانه در سال جهاد اقتصادی معنی و مفهوم مشخص خود را پیدا کند.
کاوه اشتهاردی مدیرمسئول روزنامه ایران نیز در این برنامه گفت: لازمه تحقق جهاد اقتصادی این است که این ماموریت را مختص دولت و دستگاههای اقتصادی ندانیم و دیگر نهادها هم در این جهاد شرکت کنند. زمینهسازی این قضیه به روزنامهها و دیگر رسانهها بازمیگردد. روز ششم فروردین که میخواستیم انتشار روزنامه را از سر بگیریم به دستاندرکاران روزنامه ایران گفتم در این سال باید نگاهمان به مقوله سیاست هم متفاوت با سالهای پیش باشد و روی مساله جهاد اقتصادی تمرکز کنیم.
هر حرکت مخالف با جهاد اقتصادی غیر قابل قبول است
وی گفت: چند ماه دیگر انتخابات مجلس را خواهیم داشت و فضای کشور به سمت مسائل حزبی خواهد رفت اما باید دقت کنیم تا در این فضا از مساله جهاد اقتصادی غافل نشویم. هر حرکتی که در مخالفت با جهاد اقتصادی باشد، غیر قابل قبول است.
اشتهاردی افزود: اقتصاد ما یک اقتصاد مردمی است. در مقوله انعکاس مساله هدفمندی یارانهها وظیفه خود میدانستیم موثر و پررنگ عمل کنیم و بیشتر در زمینه اطلاعرسانی فعالیت کردیم. اما جهاد اقتصادی را نمیتوان فقط با اطلاعرسانی منعکس کرد و باید رسانهها با مردم ارتباط دو طرفه برقرار کنند.
در ادامه این برنامه مدیران مسئول روزنامهها و نشریاتی چون پیام زمان، هدف، عصر آزادی، بانی فیلم، ابتکار و ... به بیان دیدگاهها و نظریات خود پرداختند.
نظر شما